Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност  1 118

...
Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност  1 118
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 1 110 000 лева откриха митничари на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност  1 118 221 лв. при инспекция на товарен микробус, излизащ от страната.

Вчера към 04.40 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Англия през България за Турция. Превозното средство с лидер – турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че в особено построени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети, съдържащи английски и шотландски паунди с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 484 160 английски паунда  и 11 240 шотландски паунда с левова равноценност 1 118 221 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- териториално поделение –Свиленград.

Шофьорът Ш.А., на 30 година, турски жител, е притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура –Хасково.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили недекларирана валута с левовата равноценност на над 12 100 000 лв..

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР